тел.: 032 570 670, тел.: 0879 567 991
гр. Пловдив, ул. Опълченска № 19

 

  
Кения - От двете страни на екватора
« »

10 дни / 7 Нощувки

Дати на отпътуване:
23.06.2020г.,Цена от: 
5589 BGN 
23.06.2020-вт 1 ден София →
В 22:30 ч. полет QR 226 от София за Доха.
24.06.2020-ср 2 ден Доха → Найроби
В 03:20 ч. пристигане в Доха. В 08:15 ч. полет QR 1335 от Доха, пристигане в Найроби в 13:50 ч. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Нощувка.
25.06.2020-чт 3 ден Найроби – Суийтуотърс (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Отпътуване към планината Кения и Суийтуотърс (330км/5ч). При Нанюки прекосяваме екватора, който разделя Кения почти през средата. Тук може да се снимате стъпили с едния крак в северното, с другия – в южното полукълбо. Докато сме на екватора и над главите ни грее ярко слънце, пред нас е покритата със сняг планина Кения – невероятна гледка в тропиците. Пристигане и настаняване в лоджа. Обяд. Следобед излизаме на сафари. Ще видим черния носорог Морани и ще посетим приюта за шимпанзета. Резерватът Суийтуотърс е разположен на екватора, на 1810 м., в подножието на планината Кения и през него протича река Уасо Ниеро (кафява вода). Тук е единственият по рода си приют за шимпанзета, спасени от конфликти в района на големите езера. В момента в резервата живеят 35 шимпанзета, за които се полага 24-часова ветеринарна грижа. Те имат определени часове за хранене, прекарват времето си през деня в проучване, катерене, общуване и разходки, а през нощта се връщат в закритите си заграждения. Когато са готови, шимпанзетата се въвеждат в една от двете големи групи, които живеят в резервата, разделен от река Уасо Ниеро. Тя преминава през северните резервати, създавайки оазис от зеленина, а водите й привличат дивите животни към бреговете: огромни стада слонове, които през сухия период копаят с хоботите си дълбоки дупки по брега на реката, търсейки вода; лъвове; леопарди; жирафи; зебри; камили; кози и др. Тук се срещат видове, които населяват само сухите части на северна Кения (н.р. антилопа геренук, която се изправя на задните си крака, за да се храни). Вечеря и нощувка.
26.06.2020-пт 4 ден Суийтуотърс – Абърдеър (закуска, обяд, вечеря)
Рано сутринта сафари. Връщане в лоджа за закуска. Тръгване за Абърдеър (90км/2ч). Планинската верига Абърдеър започва от Найроби, простира се на 160 км. до най-източната част на Големия разлом, а най-високата ѝ част е 3998 м. Абърдеър е национален парк под закрилата на ЮНЕСКО. Територията на парка съществува на картите от 1953 г., когато принцеса Елизабет става Кралица на Англия докато е на сафари тук. Целогодишно климатът е влажен, а природата е омагьосваща – красиви водопади, древни гори, леденостудени потоци и блатисти местности ‒ дом на застрашения от изчезване черен носорог. Много от видовете не се срещат другаде. Тук може да се видят 52 от общо 67 вида редки животни, които обитават африканските тропически планини като антилопата бонго, гигантското африканско диво прасе, африканската златна котка, има редки птици и влечуги. Павианът и маймуните колобус и сайкс също обитават тези места. Има хиени, биволи, слонове и гепарди, които излизат на лов вечер. Пътят, по който минаваме, е разположен на 3350 м. и ще видим странни растения – мутанти, характерни само за тези места. Пристигане за обяд в Outspan Hotel. Трансфер и настаняване в историческия Treetops Lodge, който всъщност е наколен хотел. Treetops е известен с това, че „за първи път в историята на света, младо момиче се изкачва на едно дърво един ден като принцеса, и след това, което тя описва като най-вълнуващо преживяване, слиза от дървото на следващия ден като кралица“ - Джим Корбет. Именно тук, принцеса Елизабет се изкачва на 05.02 и слиза на следващия ден като Нейно Величество кралица Елизабет II. Сафарито тук е необикновено – дивите животни се наблюдават от терасата на лоджа. Вечеря и нощувка.
27.06.2020-сб 5 ден Абърдеър – езерото Накуру/Найваша (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Отпътуване към долината на езерата (200км/3ч), разположена около Големият разлом, видим от Луната. Този природен феномен е едно от геологическите чудеса на планетата ни и представлява огромна цепнатина, образувана преди повече от 35 млн. години, която се простира от Сирия в Югоза-падна Азия и преминава през Мозамбик в Източна Африка надолу по Африканския континент. Най-красивата ѝ част е в Кения и е заобиколена от спящи вулкани и езера, които привличат милиони птици и животни. Минаване покрай Маунт Лонгонот ‒ кратер на спящ вулкан, обграден от вулканич-ни каньони. Кратък престой на красивия водопад Томсън. Пристигане за обяд в лоджа на езерото Накуру ‒ рай за любителите на птици. Срещат се около 450 вида, сред които фламинго, корморани, пеликани, сини рибарчета, щъркели, орли и други птици, хранещи се с риба. Ако имаме късмет, ще наблюдаваме уникален спектакъл, изпъстрен с феерия от багри ‒ стотици фламинго, които като пулсиращ розов килим покриват езерото - един от най-популярните изгледи от Кения. Екологичното разнообразие е огромно – има 56 вида бозайници, включително редкия бял носорог, хипопотами, павиани, глигани, диви прасета, зебри, биволи, застрашения Ротшилдски жираф и др. Този район предлага една от най-добрите възможности да се види гепард, готвещ се да улови плячката си при залез слънце, има и няколко огромни лъва. В късния следобед – сафари. Вечеря и нощувка.
28.06.2020-нд 6 ден езерото Накуру/Найваша – Масай Мара (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Отпътуване за Масай Мара (330 км/6 ч). Пристигане за обяд в лоджа на националния резерват Масай Мара ‒ най-големият резерват в Африка с площ от 1519 кв. км. Той е разположен в югозападната част на Кения и се явява естествено продължение на долината Серенгети в Танзания. Покрит е от савана, открити равнини и крайречни гори, обитавани от 80 вида млекопитаещи: зебри, жирафи, газели, антилопи, хиени, чакали, пантери, маймуни и хиляди птици. Най-голям интерес представлява “Голямата петорка” – слон, лъв, бивол, хипопотам и носорог, а най-грандиозният природен спектакъл е “голямата миграция от Серенгети”. Два пъти в годината стотици хиляди антилопи, газели, зебри, слонове, биволи и други стадни видове мигрират на север през юни и обратно на юг през октомври. Тези придвижвания са известни като Великото преселение и представляват впечатляваща гледка – хоризонтът се покрива от зебри, над 1.3 млн. антилопи гну и други животни. Голяма част от тях стават жертва на лъвове, хиени и крокодили. В късния следобед – сафари. Вечеря и нощувка.
29.06.2020-пн 7 ден Масай Мара (закуска, обяд, вечеря)
  • По желание, сафари с балон над Масай Мара (включва: трансфер, 1-часов полет с балон, след полета – шампанско, английска закуска в буша и сертификат). Рано сутринта сафари. Късна закуска. Почивка. Обяд. В късния следобед – отново сафари. Вечеря и нощувка.
30.06.2020-вт 8 ден Масай Мара – Найроби (закуска)
Закуска. Отпътуване за Найроби (280 км/5ч). Попътен престой за обяд (заплаща се на място). Следобед пристигане, кратка обиколка на Найроби и спиране на място, откъдето се открива красива панорама към целия град. Настаняване в хотела. Нощувка.
01.07.2020-ср 9 ден Найроби → Доха (закуска, обяд)
Закуска. Освобождаване на хотела. Екскурзия до Центъра за жирафи, основан с цел да се защити застрашения Ротшилдски жираф, който се среща само в Източна Африка. Той е създаден през 1979 г. от Джок Лесли Мевил, внукът на шотландския граф Кений и съпругата му, които довеждат в имението си Лангата две бебета жирафи и започват програма за отглеждане на жирафи, която има огромен успех. Няколко розмножаващи се двойки са изпратени в кенийските национални паркове. Основната атракция тук е храненето на жирафи от повдигната платформа, но може и да ги погалите, или даже целунете. Обяд в ресторант Карнивор с богат избор от различни видове меса на шиш, салати, сосове, местния коктейл "дава". Трансфер до летището.
В 17:20 ч. полет QR 1336 от Найроби, пристигане в Доха в 23:25 ч.
02.07.2020-чт 10 ден Доха → София
В 06:50 ч. полет QR 227 от Доха, пристигане в София в 12:00 ч.


Дата Възрастен в двойна стая Единична стая
23.06.2020 5589 лв. 6154 лв.

Хотели по програмата или подобни:
24.06 – 25.06 Найроби Nairobi Safari Club
25.06 – 26.06 Суийтуотърс Sweetwaters Tented Camp
26.06 – 27.06 Абърдеър Treetops Lodge – Tree Hotel
27.06 – 28.06 Накуру Lake Nakuru Sopa Lodge
28.06 – 30.06 Масай Мара Mara Simba Lodge
30.06 – 01.07 Найроби Nairobi Safari Club
Цените включват:
Самолетни билети София – Доха – Найроби – Доха – София с редовен полет на Катарските авиолинии, включени такси, багаж до 30 кг. и ръчен до 7 кг;
7 нощувки в хотели и лоджове 4*/5*,
2 нощувки със закуски в Найроби,
5 пълни пансиона (закуска, обяд и вечеря) в дните на сафари,
1 обяд в ресторант „Карнивор“ в деня на отпътуване,
Трансфери при пристигане и отпътуване, Пътуване между населените места с джипове 4х4 и опитен шофьор-екскурзовод,
Всички описани сафарита, входни такси за националните паркове и резервати, разрешителни за шофьора, джипа и държавни такси,
По 1 бутилка вода на човек всеки ден,
Кратка обиколка на Найроби,
Екскурзия до Центъра за жирафи,
Водач-преводач от фирмата.
Медицинска застраховка с асистанс и покритие 20,000 щ.д. (за лица 70–85 г. с покритие 5,000 щ.д.)
Допълнително се заплаща:
Такса обслужване на местните шофьори – 80 лв.
Цената не включва допълнителни услуги по желание:
Сафари с балон над Масай Мара – 850 лв.
Доброволна застраховка „Flying Doctor” ( транспортиране с хеликоптер до най-близката болница) – 50 лв.
Доброволна застраховка „Отмяна на пътуване” – от 2,7% до 1,5% от общата цена по договора