тел.: 032 570 670, тел.: 0879 567 991
гр. Пловдив, ул. Опълченска № 19

 

  
Китай - История и съвремие
« »

8 дни / 5 Нощувки

Дати на отпътуване:
23.03.2020г.,Цена от: 
2398 BGN 
Китай не е просто велика страна. Това е удивителен и самобитен свят, свят на традиции и съвременност. Поднебесната империя винаги е била сърцето на най-могъщата цивилизация и най-богатата култура. За страните от Запада Китай е огромна и далечна страна, за чиято мощ и богатство се разказват легенди – обект на мечти и цел на много знаменити пътешественици.
Изкачвайки се на Великата китайска стена – най-грандиозното творение от Древността, ще усетим величието на китайската земя. Ще видим визитната картичка на Пекин – храма на Небето, един от най-красивите храмови комплекси, сътворен в средновековието, ще се разходим по площад Тянанмън – най-големият площад в света и Забранения град – един от най-големите дворци в света. Ще посетим древното водно градче Цибао и деловата столица на Китай – Шанхай, наричан „главата на китайския дракон“.
Ще имате възможност да се докоснете до културното наследство на Китай и да посетите вълнуващите спектакли „Легендата Конгфу“ и Шанхайско акробатично шоу, а произведенията на приложното изкуство, отличаващи се със силно характерен национален стил и висока художествена стойност, сред които най-популярни си остават знаменитата китайска коприна, клоасонените изделия, порцеланът, ветрилата, калиграфските произведения ще допълнят вашите впечатления за страната.


23.03.2020-пн. 1 ден София → Доха →
В 12:25 ч. полет QR228 от София (4ч40м). Пристигане в Доха 18:05 ч.
*По желание, с доплащане, обиколка на Доха.

24.03.2020-вт. 2 ден → Пекин (вечеря)
В 01:55 ч. полет QR 892 от Доха (7ч50м). В 14:55 ч. кацане в Пекин – столица на страната повече от 800 години, откакто монголците го избират за база на китайската част от своята империя. Трансфер и настаняване в хотела. Вечеря "Патица по пекински" и разходка по главната търговска улица Ванфудзин. Нощувка.

25.03.2020-ср. 3 ден Пекин (закуска, обяд)
Закуска. Екскурзия до Великата китайска стена (ЮНЕСКО) – най-известното и грандиозно съоръжение на древната цивилизация с дължина 6,500 км., което се простира от пустинята Гоби до Източно Китайско море. Строежът започнал по време на император Циншъхуан и завършил по време на династията Мин. Посещение на фабрика за клоасонени изделия, изработени от цветни емайли. Обяд. Спиране за снимки пред Олимпийския комплекс „Птичето гнездо“ и „Водният куб”, построени за Олимпийските игри 2008 г. Посещение на фабрика за перли и перлена козметика. *По желание, посещение на спектакъла „Легендата Конгфу“. Нощувка.

26.03.2020-чт. 4 ден Пекин (закуска, обяд)
Закуска. Разглеждане отвън на новия Национален театър за изкуства (Пекинската опера) – символ на нов Китай. Сградата е проектирана от френския архитект Пол Андрьо и е открита е през 2007 г. Вътре има три сцени: оперна музикална и театрална с общо 5500 места. Облицована в титан и стъкло, сградата наподобява гигантска капка течен живак, заобиколена от изкуствено езеро. Разходка по площад Тянанмън – най-големият в света, където се провеждат военните паради с до 1 млн. участници. Построен е 1651 г. и е разширен през 1958 г. По време на династиите Мин и Цин той е бил затворен за обществено ползване и е принадлежал само на императора. Той става достъпен през 1911 г. Тук на 01.10.1949 г. е провъзгласено създаването на КНР. В центъра му се издигат паметникът на Народните герои и мавзолеят на Мао Дзедун. В северната му част се намира вратата Тиенанмън (Портата на небесното спокойствие), която е била главен вход към Императорския дворец. Посещение на зимния императорски дворец Гугун, известен като Забранения град (ЮНЕСКО) – един от най-големите дворцови комплекси в света (9999 зали), перла в архитектурното изкуство на древен Китай. Построен е за 15 години (1406–1421 г.) и заема площ от 720,000 кв. м. В течение на 500 години е бил резиденция на 24-ма императори в периода на династиите Мин и Цин, като последният император Пуй живее тук до 1924 г., а от 1925 г. дворцовият комплекс е музей. Проектирaн е според принципите на фън шуей така че да символизира хармонията във Вселената, величието на китайската империя и да бъде достоен дом на Сина на небето. Обяд. Разглеждане Храма на небето Тиентан (ЮНЕСКО) – един от най-красивите храмове, сътворен от архитектурния гений на средновековен Китай (1420г.) за тържествени церемонии и молебени на императорите като върховни жреци. Храмът е ограден от стена, която на юг придобива квадратна форма, а на север – полукръгла. Това въплъщава древното китайско вярване, че небето е кръгло, а земята – квадратна. Оттук минските и цинските императори отправяли молитви към небето за добра реколта. До 1916 г. територията на Небесния храм е забранена за достъп. В него имал право да влиза само императорът, тъй като само неговата особа се считала за свещена. Най-важната и впечатляваща сграда в комплекса – кръглият олтар на небето (Залата за молебен към Небето за добра реколта) е визитната картичка на Пекин. Уникална е стената на ехото. *По желание, екскурзия „хутонг“: разходка с рикша из тесните улички (хутонги) на стария град и посещение на типичен китайски дом – възможност да надникнете в начина на живот на поколения жители на Пекин. Свободно време. Нощувка.

27.03.2020-пт. 5 ден Пекин ‒ Шанхай (закуска, вечеря)
Закуска. Отпътуване със скоростен влак (около 4ч28м) за Шанхай. Наричат Шанхай “Париж на Изтока” или “китайският Чикаго”, дом на най-великата архитектура, най-оживената култура, най-изисканите ресторанти, най-добрите магазини и най-силния бизнес, деловата столица на Китай. Разделен е на две части: Пуси (старият град, „на запад от река Пу“) и Пудун (модерният град, „на изток от река Пу“). Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Вечеря в местен ресторант. *По желание, посещение на прочутото Шанхайско акробатично шоу. Нощувка.

28.03.2020-сб. 6 ден Шанхай (закуска, вечеря)
Закуска. Посещение храма на Нефритения Буда – най-големият действащ будистки храм на града. Построен е през 1882 г., за да бъде вечен дом на двете нефритени статуи на Седящия и Полегналия Буда, донесени от Бирма. Обиколка на модерен Шанхай – свободната икономическа зона Пудун, известна като “главата на китайския дракон”; моста Нан Пу, тунела под река Хуан Пу. Ще имате възможност да посетите Шанхайския Световен Финансов Център – от наблюдателната площадка на 101-ия етаж (474 м) се разкрива красив панорамен изглед към целия град (входа се заплаща на място). Тук е и Шанхайската кула (632 м). Посещение на фабрика и магазин за коприна – традиция отпреди 5000 г. и монопол на китайците в древността, най-скъпо ценената стока, играла ролята и на парична единица. Свободно време в старинния квартал Чайнатаун с китни къщички и множество магазинчета, където се продава всичко. Отправяме се към улица Нандзин, наричана “Първата улица на Китай” - пешеходна зона с много магазини, бутици и ресторанти – свободно време. Разходка по крайбрежната зона „Бунд“ - символ на Шанхай от стотици години, известна с историческите сгради от 19 и 20 век, където в миналото са били разположени английски, френски, немски, белгийски, руски и японски банки и търговски компании, както и консулствата на Русия и Великобритания, издателства на вeстници, Шанхайският и Масонският клуб. Вечеря в местен ресторант. *По желание, разходка с корабче по река Хуанпу, която ще Ви представи пълния блясък на двата бряга на Шанхай. Нощувка.

29.03.2020-нд. 7 ден Шанхай – Цибао – Шанхай (закуска, вечеря)
Закуска. Свободно време до обяд. Освобождаване на стаите. Екскурзия до древния воден град Цибао. В превод името му означава „Седем съкровища“ и градчето е наречено на храма със същото име в стария град. Цибао е построен в династията на Северна Сун (960-1126) и прераства в проспериращ бизнес център по време на династиите Мин (1368-1644) и Цин (1644-1911). Разположен в центъра на окръг Минханг в Шанхай, античният град Цибао може да задоволи вашето любопитство към древните водни градчета. Река Пухуйтанг, приток на известната река Хуанпу, протичаща през Шанхай и главен приток на река Яндзъ преди тя да се влее в Източно Китайско море, преминава през градчето го разделя на северна и южна част. Успоредно на Пухуйтанг е Старинната търговска уличка, доминирана от кулинарни изделия, туристически занаяти, антики и картини. Все още има много исторически обекти, като жилищни сгради, магазини и мостове, които поддържат типичния архитектурен стил на династия Мин и Цин, като водния павилион Лине, окачената кула, арковия мост и др. Може да се видят акцентите на историческите и културни детайли на старата улица, "Мемориалната зала Джан Чонгрен", "Работилницата за тъкане на памук", "Лао Ханг Данг" и „работилница за стари вина Чибао“ и т.н.
Връщане в Шанхай. Разходка из френския квартал и Син Тианди – район с множество барове, ресторанти и бутици на известни световни фирми. Трансфер до летището.

30.03.2020-пн. 8 ден Шанхай →Доха → София
В 00:20 ч. полет QR 871 от Шанхай (10ч40м). Пристигане в Доха в 06:00 ч.
В 06:50 ч. полет QR 225 от Доха (5ч10м). Пристигане в София в 12:00 ч.

Цени
Цени 23.03.2020 – 30.03.2020в двойна стая в единична стая 3-ти възрастен дете до 11 г. с 2 възр.
1226 € / 2398 лв. 1476 € / 2887 лв. 1226 € / 2398 лв. 1121 € / 2193 лв.

хотели

24.03 – 27.03 Пекин The Great Wall Hotel 5*
27.03 – 30.03 Шанхай Guoman Hotel 5*

Цените включват:
Самолетни билети: София – Доха – Пекин/ Шанхай – Доха – София с редовен полет на Qatar Airways, включени такси и 30 кг. (300 см) и ръчен 7 кг;
Билет за влака стрела Пекин – Шанхай;
5 нощувки в хотели 5*;
5 закуски, 2 обяда и 4 вечери;
Всички трансфери и транспорт с туристически автобус;
Транспортиране на багажа отделно от пътниците от хотела в Пекин до хотела в Шанхай;
Всички екскурзии с включени входни такси за обектите по програмата:
‒ разходка по улица Ванфудзин;
‒ посещение на Великата Китайска стена, Олимийския комплекс „Гнездото” и „Водният куб“;
‒ посещение на площад „Тянанмън“, Забранения град и храма на Небето;
‒ посещение храма на Нефритения Буда; обиколка на Модерен Шанхай – моста Нанпу, подземния тунел под река Хуан Пу, Пудунг, Чайнатаун, улица Нандзин и крайбрежната зона „Бунд“
‒ екскурзия до древния воден град Цибао и посещение на френския квартал и Син Тианди;
Местни екскурзоводи на английски/руски език;
Водач преводач от фирмата;
Медицинска застраховка с асистанс и покритие 20,000 щ.д. (за лица 70-85 г. с покритие 5,000 щ.д.)

Допълнително се заплащат:
Виза за Китай ‒ 160 лв.
Такса обслужване на местните шофьори и екскурзоводи – 60 лв.
Екскурзии и посещения по желание – мин. 10 човека:
Обиколка на Доха – 76 лв,
Конгфу шоу – 68 лв,
Акробатично шоу ‒ 79 лв,
Круиз по река Хуан Пу ‒ 74 лв.
Доброволна застраховка „Отмяна на пътуване“ - от 2,7% до 1,5% от общата цена по договора.

Цената не включва:
Входни такси и посещения по желание, които се заплащат на място в китайски юани:
екскурзия „хутонг“ – 210 юана,
Шанхайския световен финансов център – 170 юана;
Непосочените в програмата хранения, напитки, бакшиши за носачите на багаж, в ресторантите и хотелите и други лични разходи.

Записване и плащане:
Записване се извършва с внасяне на депозит до 3 дни след сключване на договор за организирано пътуване.
При ранно записване – депозит 35% от пакетната цена.
При стандартни цени – депозит 50% от пакетната цена.
Доплащане – до 65 дни преди датата на тръгване.
При записване в последния момент – по-малко от 65 дни преди датата на тръгване – заплащането е 100%.

Необходими документи:
Лична карта и паспорт с 6 месечна валидност след датата на връщане и 2 свободни страници;
1 сканирана цветна снимки на светъл фон с размери 3.5 см. х 4.5 см.
Данни за визовия формуляр за Китай.
За непълнолетни, пътуващи без родител/и се представя акт за раждане и нотариално заверено родителско разрешение от непътуващия/те родител/и и акт за раждане на детето.

Минимален брой туристи: 15
Срок за уведомяване при недостигнат мин. брой туристи – до 20 дни преди тръгване.
При недостигнат минимален брой туристи се доплаща.
Цените са при курс: 1 щ.д. = 6.8 юана / 1,75 лв. и 1 евро = 7,8 юана /1,95583 лв. При промяна с повече от 3% цената ще бъде преизчислена към датата на окончателното плащане.

Визов режим:
От 16.08.2018 г. са въведени визи с биометрични данни, които важат за всички кандидати за китайска виза, включително български граждани. При записване Ви предоставяме формуляр, който да попълните, след което агенцията подава онлайн формуляра за китайска виза, прикача за него вашата снимка, запазва час за подаване на документите (вторник и четвъртък от 09:30 до 11:30) и подготвя документите. Всички кандидати трябва да носят със себе си паспортите, когато се явяват в посолството на Р. Китай (София, бул. Джеймс Баучер № 58) за подаване на документите и събиране на биометрични данни – снемане на 10 пръстови отпечатъка.
Освободени от снемане на биометрични данни могат да бъдат следните лица:
‒ Непълнолетни лица под 14 години, както и лица над 70 години.
‒ Лица с дипломатически паспорти или лица с паспорти, които отговарят на условията на китайския дипломатически и служебен протокол за визи със специален статут.
‒ Кандидати, които в последните 5 години вече са кандидатствали за виза с един и същ паспорт в едно и също китайско посолство и са им снети биометрични данни (пръстови отпечатъци).
‒ Лица с увреждания на 10-те пръста или пръстови отпечатъци, които не могат да бъдат снети.

Медицински и здравни изисквания:
За посещение на Китай не са необходими ваксинации.
Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Преотстъпване на пътуването на друго лице:
Туристът може да преотстъпи пътуването си на друго лице без такса анулация до 120 дни преди датата на тръгване и при същите условия (ако няма издадени самолетни билети и визи, и ако смяната на пътуващото лице не е свързана с допълнителни разходи и не противоречи на анулационните условия на превозвача и/или на местния партньор). В този случай се заплаща такса административни разходи 100 лв.
Ако туристът има сключена Застраховка Отмяна на пътуване, тя не може да бъде прехвърлена на трето лице и сумата е невъзстановима.

Прекратяване на договора, анулации и неустойки по програмата:
Туристът може да прекрати едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
до 7 дни след записване, освен ако не е „пътуване в последния момент“ – без неустойка;
до 121 дни преди тръгване се удържат 10% от общата цена
от 120 до 91 дни преди тръгване се удържат 35% от общата цена
от 90 дни до 65 дни преди тръгване се удържат 50% от общата цена
от 64 до 45 дни преди тръгване се удържат 80% от общата цена
под 44 дни до деня на отпътуване, или при неяваване се удържат 100 %
В случай, че туристът доброволно прекрати своето пътуване, след като то вече е започнало, суми не се възстановяват и всички допълнителни разходи са за сметка на туриста.

Информация:
Точните часове на екскурзиите се определят на място.
Замяната на хотел с подобен от същата категория не се счита за промяна.
В зависимост от местните условия са възможни размествания в програмата и реда на екскурзиите.
Агенцията не носи отговорност за анулиране на полети, промяна в разписанията на авиокомпаниите; ако някой от обектите е в процес на реновиране; за дейности и събития, възникнали в резултата на форсмажор, за мероприятия и събития, които не са организирани от туроператора, както и ако туристът прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му. В този случай туроператорът оказва съдействие, но всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за сметка на туриста.
За туристи, които пътуват сами, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице за комбинация. Туристът се записва за настаняване в самостоятелна стая, а ако не желае, той приема да бъде настанен в стая с 2 или 3 легла заедно с друг/и турист/и от същия пол. Ако туристът желае да се комбинира при възможност, това условие се вписва при сключване на договора.
Допълнителната застраховка “Отмяна или прекъсване на пътуването по неотложни и независещи от клиента причини“, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покрива разходите за анулиране, съкращаване или прекъсване на пътуването, поради медицински причини на пътуващия или член на неговото семейство или бизнес партньор, както и при немедицински причини като явяване на дело, прекъсване на отпуската, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайната дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя.


.